‘Valve zal Steam Controller in maart tijdens GDC officieel presenteren’

Jan

9

2015

Valve zal tijdens de Game Developers Conference, die in maart in San Francisco wordt gehouden, de Steam Controller officieel uit de doeken doen, zo stelt de directeur van Origin PC. Aan het ontwerp van de controller wordt door Valve al sinds 2013 gewerkt.

Tegenover Gamespot liet Kevin Wasielewski, ceo bij Origin PC, los dat de ontwerpfase is afgerond en dat Valve het definitieve ontwerp van de Steam Controller in maart onthuld zal worden op de GDC. De conferentie wordt tussen 2 en 6 maart gehouden. Volgens Wasielewski zou inmiddels ook de productie van de gamecontroller op gang zijn gekomen.

Valve presenteerde in september 2013 een eerste concept van de Steam Controller. De controller had een opvallend ontwerp. Zo had het design twee trackpads op de plekken waar normaal thumbsticks zitten. Tevens was een touchscreen geïntegreerd en de Steam Controller had geen d-pad. In de afgelopen 1,5 jaar heeft Valve flink geschaafd aan het ontwerp. Zo werd het touchscreen vervangen door traditionele toetsen. Ook dook een afbeelding op waarin de controller een analoge stick kreeg. Welke wijzigingen Valve nog meer heeft doorgevoerd in het uiteindelijke ontwerp, is nog niet duidelijk.

Wasielewski liet tijdens zijn interview met Gamespot ook nog los dat in zijn ogen de term ‘Steam Machine’ zal sneuvelen. Volgens de ceo moet er gesproken worden over ‘huiskamer pc’s’. Hij verwacht wel een grote vraag naar dergelijke systemen.

Viewing:-203

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19121 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »