Verborgen menu’s in oude Mortal Kombat-games na tientallen jaren onthuld

Feb

25

2016

De arcadekasten van Mortal Kombat 1, 2 en 3 blijken geheime ‘Ed Boon’- of EJB-menu’s te bevatten, die tot voor kort nog nooit ontdekt waren. De menu’s zijn geprogrammeerd door en genoemd naar een van de bedenkers van het spel, dat in 1992 voor het eerst verscheen.

Het bestaan van de geheime menu’s in het meer dan twintig jaar oude spel werd ontdekt door de broncode van MK1, MK2 en MK3 te analyseren. Geruchten over de EJB-menu’s waren er al langer, maar hoe deze geactiveerd konden worden werd nooit ontdekt.

Uit de broncode bleek dat de de EJB-menu’s op de Mortal Kombat-arcadekasten zijn te activeren door de block-knop van Player 1 en Player 2 een aantal keer in een bepaalde volgorde in te drukken. Op de website TestYourMight omschrijft YourMKArcadeSource de benodigde combinaties en toont hij in een video het resultaat. De combinaties zouden werken op de verschillende revisies van de Mortal Kombat-kasten die in omloop zijn.

In het geheime menu kunnen spelers hun initialen invoeren, een diagnostische test uitvoeren of simpelweg ‘hallo’ zeggen. Ook is het mogelijk om alle character endings te zien. Dat zijn de verhalen die worden weergegeven als een speler de game uitspeelt met een bepaald personage. Volgens de maker van de video heeft Ed Boon zelf op Twitter gezegd dat er nog geheimen in de originele Mortal Kombat-games zitten die niet ontdekt zijn. Mogelijk doelde hij daarmee op de EJB-menu’s.

Ed Boon, voluit Edward J. Boon, werkte vijftien jaar voor Midway Games als programmeur. Samen met John Tobias was hij de bedenker van de Mortal Kombat-reeks. Sinds 2011 werkt Boon voor NetherRealm Studios, een studio van Warner Bros. Interactive Entertainment, waar hij onder andere de leiding had over de productie van Mortal Kombat X. In de Mortal Kombat-films uit 1995 en 1997 sprak Boon zelf de stem in van Scorpion.

Viewing:-179

In: A Technology & Gadgets Asked By: [21020 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]