Verenigde Staten en China spreken af elkaar niet te hacken

Sep

27

2015

De presidenten van de Verenigde Staten en China hebben met elkaar gesproken over digitale oorlogsvoering tussen de beide landen. Er zijn afspraken gemaakt die ervoor moeten zorgen dat beide landen elkaar niet meer met hackaanvallen bestoken.

Tijdens een persconferentie hebben de presidenten Barack Obama en Xi Jinping bekendgemaakt dat er een overeenkomst ligt waar beide landen zich aan zullen houden. Zo is er onder andere afgesproken dat er geen digitale spionage voor economische doeleinden wordt uitgevoerd. Veel details ontbreken echter nog: een groep experts gaat samen overleggen om de afspraken nog verder uit te werken. Die groep komt eind dit jaar samen en zal vervolgens twee keer per jaar overleg voeren, zo meldt persbureau Reuters.

De Verenigde Staten en China ruziën al enige tijd over digitale aanvallen die over en weer plaats zouden vinden. Zo stellen de Amerikanen dat het communistische land hackers regelmatig bij bedrijven laat inbreken om bedrijfsgeheimen te stelen. Ook de Amerikaanse overheidssystemen zouden het moeten ontgelden. Dergelijke incidenten zouden dus niet meer voor moeten komen. Overigens maakten China en Rusland eerder dit jaar al vergelijkbare afspraken over wederzijdse hackpogingen.

Onlangs stelde de Verenigde Staten dat vermoedelijk Chinese staatshackers de gegevens van voormalig en huidig overheidspersoneel hebben gestolen. In totaal zijn van meer dan twintig miljoen personen de gegevens gestolen. Daarop zouden de Amerikanen weer wraak willen nemen, zo stelden overheidsbronnen

In: Technology & Gadgets Asked By: [18454 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]