Video Android-toestel van BlackBerry met fysiek toetsenbord verschijnt online

Sep

19

2015

Het Canadese Baka Mobile heeft vrijdag beelden online gezet van de Venice, het nieuwe Android-toestel met qwerty-toetsenbord van BlackBerry. Het zou gaan om een testexemplaar, maar de smartphone laat al duidelijk zien welke richting BlackBerry op lijkt te gaan.

De video laat een aantal zaken zien die nog niet bekend waren. Allereerst beschikt de Venice, zoals de codenaam van het toestel voorlopig luidt, over double tap to wake. Dit betekent dat de telefoon behalve een powerknop ook kan worden geactiveerd door twee keer op het scherm te tikken. Dat is iets wat andere Androids, Windows Phones en de Jolla ook hebben.

Opvallend aan de Venice is dat hij over een fysiek toetsenbord beschikt. Dit feit is weliswaar niet nieuw, maar wel dat het toetsenbord aanraakgevoelig is. Het keyboard lijkt daarmee op de variant die al in de BlackBerry Passport aanwezig is. Er kan onder meer mee worden gescrold in documenten, op websites en in programma’s.

Daarnaast lijkt de BlackBerry bij release over Google-diensten en de Hub te beschikken. Dat laatste is een verzamelplek waar alle notificaties binnenkomen, bekend van de reeds bestaande BlackBerry 10-telefoons. Ook is er een universal search beschikbaar, waarmee direct op het toestel en op het web kan worden gezocht. De drie diensten kunnen worden opgestart door van beneden naar boven te swipen.

Het is de vraag in hoeverre het testexemplaar in deze staat op de markt verschijnt. BlackBerry kan namelijk nog wat zaken aanpassen, benadrukt ook Baka Mobile in de video. Desondanks toont de smartphone gelijkenissen met foto’s die eerder op het web verschenen.

Het nieuwste Android-toestel van BlackBerry heeft vermoedelijk een Snapdragon 808-soc van Qualcomm aan boord. Verder spreken eerdere geruchten over een 5,4″-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Wanneer de Canadese fabrikant het toestel aan wil kondigen is nog onduidelijk.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18453 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]