Video verschijnt van eerste LG-smartwatch met webOS

Jan

8

2015

Er is een video verschenen van een prototype van een LG-smartwatch met webOS. Autofabrikant Audi gebruikte het horloge tijdens een demonstratie, waarbij de gebruiker een zelfrijdende auto startte met behulp van de smartwatch.

De smartwatch heeft een rond ontwerp en lijkt vergelijkbaar met de eerder verschenen G Watch R met Android Wear. Opvallende elementen in het ontwerp zijn de drie knoppen aan de zijkant, waarvan de middelste fungeert als homeknop.

LG en Audi maakten niets bekend over het horloge, maar Android-fansite AndroidCentral mocht bij een Audi-medewerker even spelen met de software en schoot een video van de interface, waarin duidelijk onder Info te zien is dat het horloge draait op webOS.

De getoonde interface toont heel andere elementen dan Android Wear. Zo staan er in het hoofdmenu snelkoppelingen naar apps met namen als E-mail en Calendar. Ook is er een Remote Shutter-app aanwezig, vermoedelijk om met de verbonden telefoon een foto te maken. Daarnaast zijn er diverse Zuid-Koreaanse apps te zien in het hoofdmenu, waarvan eentje de naam draagt van U+, de mobiele provider onder de vlak van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

WebOS voor smartwatches heeft vermoedelijk ondersteuning voor een simkaart. In het Instellingen-menu is een entry voor een imei-nummer te zien. Het typenummer, W120L, dook in een gerucht in juni vorig jaar al op als een smartwatch met eigen simkaartslot. Ook wifi lijkt op het horloge te zitten. De naam die in het Instellingen-menu staat is ‘LG W’.

De W120L draait net als de eerdere G Watch R en G Watch op een Qualcomm Snapdragon 400-soc van Qualcomm. De fabrikant laat niets los over een eventuele release voor de smartwatch met webOS.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18798 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »