Vodafone denkt na over overname moederbedrijf UPC

Sep

13

2014

Door Arnoud Wokke, vrijdag 12 september 2014 15:27, reacties: 86, views: 24.992 • Feedback

Provider Vodafone denkt na over de mogelijkheid om UPC-moederbedrijf Liberty Global over te nemen. De directeur van Vodafone zei in een interview met financieel persbureau Bloomberg dat hij de overname zou zien zitten, als de prijs ‘juist’ is.

Vodafone ‘overweegt’ de overname, zo blijkt uit een artikel van Bloomberg op basis van een interview met directeur Vittorio Colao. Daarmee lijkt het er niet op dat een overname aanstaande is; Colao is weinig concreet over de mogelijkheid, maar lijkt toe te geven dat Vodafone erover nadenkt.

Hoewel Vodafone in Nederland alleen bekend is van zijn mobiele netwerk, heeft het in andere Europese landen wel veel vaste netwerken. Zo nam het Kabel Deutschland over vorig jaar. De Britse provider heeft veel geld in kas, nu het zijn deel in de Amerikaanse provider Verizon Wireless heeft verkocht voor bijna 100 miljard euro.

Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC, is bezig met de overname van Ziggo. Die overname is momenteel onderwerp van een onderzoek door de Europese Commissie; dat onderzoek moet ergens dit najaar afgerond zijn.

Viewing:-125

In: Technology & Gadgets Asked By: [15446 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »