Xbox One komt op

Sep

23

2014

Microsoft heeft de releasedatum van de Xbox One in China vastgesteld op 29 september. De bekendmaking volgt daags na het bericht dat het Amerikaanse console-maker de Chinese release van de Xbox One moest uitstellen.

Dat meldt persbureau Reuters OP basis van informatie Die Microsoft heeft verstrekt . De Xbox One zou in eerste instantie op 23 september in China verschijnen. Het zou daarmee, na een verbod van veertien jaar, de eerste buitenlandse console op de Chinese markt zijn.

Microsoft heeft geen verklaring gegeven voor de opgelopen vertraging . Het bedrijf wordt momenteel wel onderzocht door de Chinese autoriteiten, omdat het mogelijk de antitrustregels zou hebben overtreden door Windows en Microsoft Office aan elkaar te koppelen. Er wordt echter niet vermeld of de zaken een verband met elkaar hebben. Microsoft heeft aan Reuters alleen laten weten dat het zorgvuldig met de wettelijke normen van het land omgaat.

De console gaat in China 3699 yuan kosten, omgerekend zo’n 470 euro. De prijs van de Kinect-versie bedraagt ​​4299 yuan, zo’n 545 euro. Hoewel de consoles mogen worden verkocht, hebben uitgevers allerminst vrij baan. Alle games moeten eerst worden goedgekeurd, voordat ze mogen worden geïmporteerd. Een spel mag in geen enkel opzicht een negatieve invloed hebben op China. Games die aanstoot geven of tot discriminatie, geweld, drugsgebruik of gokken aansporen worden waarschijnlijk verboden. Het is daardoor onzeker of spellen als GTA V, Call of Duty en Battlefield in China verschijnen.

In Nederland is de console sinds begin deze Maand beschikbaar . Sony heeft eveneens al aangekondigd zijn PlayStation-consoles naar China te willen brengen.

Viewing:-205

In: A Technology & Gadgets Asked By: [20434 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]